Варфоломій відслужив «московське» Водохреща й закликав: «Не забувати традицій свого народу» (ФОТО)

19 січня, 2024 р., м. Триглія

Неймовірно, але факт: Патріарх Варфоломій відзначає Водохреща 19 січня. Точніше, - і за Юліанським календарем.

Про це пишуть соцмережі, однак, підтвердження знаходимо і в цілком надійних джерелах. Приміром, видання «Духовний фронт України» подає статтю, де сказано:

Вселенський Патріарх: Не забувайте свого коріння, навчайте своїх дітей традицій народу

 

У п’ятницю, 19 січня, в день свята Богоявлення за юліанським календарем, Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію в храмі Святого Василія в турецькому місті Триглія.

 

Про це повідомляє видання «Ортодокс Таймс».

Варфоломій у Триглії, 20 січня 2024 р.

На літургії присутні ієрархи Константинопольської Церкви, духовенство, представники слов’янських православних громад регіону, а також посли Греції, України, Молдови та Грузії.

 

Під час богослужіння читали «Символ віри» та «Отче наш» різними мовами, зокрема українською. У промові Патріарх Варфоломій наголосив на важливості збереження православної ідентичності та духовних цінностей греками Малої Азії.

Скриншот з публікації в «Ортодокс Таймс»

Далі цю статтю українською можна дочитати ТУТ

Микола Ляхович – відомий правозахисник, громадський активіст та військовий – з цього приводу зазначає, зокрема, таке:

- В той час поки наші «вітчизняні» неокомсомольці і жертви ліволіберальної пропаганди обзивають споконвічні українські національні традиції «московськими» - Вселенський Патріарх Варфоломій (якому підпорядкована як Митрополія ПЦУ), навпаки бере участь в їх відзначенні.

 

Наприклад бере участь в Різдвяний службі за Юліанським календарем, що припадає на 7 січня по світському Григоріанському календарі. А вчора, 19 січня, так само за традицією Юліанського календаря взяв участь у святкуванні Водохреща.

 

Більше того, закликав представників України, Грузії і Молдови які брали участь у тому святкуванні, не цуратися своїх національних християнських традицій.

 

Як думаєте, це зменшить рівень невігластва і екзальтованості неокомсомольців, які кидаються як біснуваті на тих українців, що тримаються споконвічних українських національних традицій в датах відзначення християнських свят, по Юліанському календарі?

 

Тобто, наприклад, відзначають Різдво Христове так само як воїни Армії УНР і УПА по Юліанському календарі, що по світському припадає на 7 січня?!

Ліворуч -- скришот з публікації цитованої вище, праворуч -- Микола Ляхович святкує Різдво 07 січня 2024

Єдине, тут варто мати на увазі, що Патріарх  Варфоломій святкував Водохреща і 06 січня також.

Тобто і за Григоріанським календарем.

Скриншот про святкування Водохреща 06 січня за участі Патріарха Варфоломія (теж у Туреччині)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень