Вантажівки зі львівським сміттям на Рівненщині поліція зустрічатиме на постах

З таким проханням до поліції звернулася екологічна комісія облради

Напередодні на засідання екологічної комісії приходив голова громадської організації «Спілка учасників бойових дій та АТО «Українська Військова Організація» (УВО)» Сергій Пандрак.

Адже члени комісії розглядали подане ним звернення-вимогу щодо допомоги громаді м. Львова у зв’язку з проблемою вивозу і утилізації побутового сміття. Рівненщина за це могла б отримувати гроші, каже Сергій Пандрак.

Депутати висловилися категорично проти того, щоб приймати львівське сміття на рівненські полігони, оскільки вони і так практично заповнені. 

До прикладу, у Вараші - на 150%.

Також Пандрак вимагав, аби депутати звернулися до Кабміну із пропозицією збільшити штрафи за несанкціонований скид сміття і передбачити кримінальну відповідальність за це.

Між тим, депутат Володимир Муляр каже, що ситуація із затриманням вантажівки на околицях Дубровиці у квітні дивним чином пов’язана із новим очільником рівненського «Санкому».

Вантажівка «УкрЕкоІндастрі» мала їхати у Дніпро, а застрягла на околицях Дубровиці. Директором цієї фірми на той момент був Микола Горбачук, який нині є директором «Санкому».

На Великдень, за інсайдерською інформацією Володимира Муляра, фури з львівським сміттям приїжджали у Рівне та перевантажувалися у автомобілі «Санкому». І вже «Санком» викидав сміття тут, на рівненський полігон.

 

Тож депутат облради чекає на відповідь від правоохоронних органів.

З його слів, Микола Горбачук вдруге ігнорує запрошення членів екологічної комісії і не приходить на засідання.

У результаті депутати вирішили, щоб департамент екології ОДА підготував довідку про стан справ на усіх сміттєвих полігонах Рівненщини.

Крім того, члени екологічної комісії звернуться до Нацполіції з проханням розробити механізм контролю фур зі львівським сміттям на контрольних пунктах.

До прикладу, щоб водії відмічалися на посту у Радивилові, коли заїжджають в область, та у Корці, коли покидатимуть Рівненщину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень