Вантажівки на Рівненщині зважуватимуть під час руху

Новітні «розумні системи» збудують у грудні

На автодорогах державного значення Рівненської області влаштують три майданчики для зважування в русі WiM (Weigh-in-Motion). Наразі такі два пункти монтують на ділянках доріг М-07 Київ-Ковель-Ягодин та Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів у Сарненському районі. Також найближчим часом розпочнуться роботи з будівництва такого ж комплексу на півдні області, поблизу Острога.

Обрали ці точки не випадково. Цими дорогами їздять вантажівки з гранітних та піщаних кар’єрів. Часто вони – перевантажені.

«Зважування в русі» WIM - це розумна система, завдяки якій можна виявити перевантажений транспорт під час руху. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Таким чином фіксуються фури, які руйнують дороги області.

Дані про перенавантаження автомобілів будуть передаватися на пост поліції й Укртрансбезпеки. Тож у реальному часі в області контролюватимуть стан та безпеку доріг.

За словами представника підрядника, будівельна готовність комплексу планується на грудень.

На сьогодні виконані фрезерувальні роботи старого покриття, триває влаштування нового асфальтобетону. Після цього проведуть електромережі, Інтернет та встановлять датчики. Пристрої зчитуватимуть вагу автомобіля по осях, інформацію відправлятимуться на «Укртрансбезпеку». Контролюватися будуть усі автомобілі, навіть буси, - розповідає представник підрядника Олександр Коблін.

Довідково:

Система WiM (Weigh-in-Motion) перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово.

Навантаження на кожну вісь вимірюється як мінімум у трьох послідовних точках. Автоматично зчитуються відомості про автомобіль – номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо.

Вплив людського фактора відсутній. Похибка визначення загальної маси транспортного засобу не перевищує 5%.

Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню українських доріг, а саме: утворення колій, тріщин і вибоїн майже одразу після введення доріг в експлуатацію після будівництва чи ремонту тощо.

За матеріалами пресслужби ОДА

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень