Вакцина проти COVID-19 може допомогти у створенні «щеплень» проти раку

Технології, які використовувалися під час створення вакцини Pfizer, допоможуть організму у боротьбі з раковими пухлинами

Вакцина Pfizer була розроблена німецькою компанією BioNTech, яку заснувало подружжя науковців: Уґур Шахін та Езлем Тюреджі 

До початку пандемії подружжя протягом 20 років працювало над технологією, яку вони назвали «Проєкт Швидкість світла» (англ. Project Lightspeed).

Коли COVID-19 почав поширюватися світом, науковці вирішили використати свої напрацювання для боротьби з вірусом.

МРНК може використовуватися не лише у боротьбі з COVID-19

Суть «Швидкості світла» полягає у тому, щоб використовувати МРНК (Матрична рибонуклеїнова кислота) для посилання спеціальних інструкцій клітинам спрямованих на виробництво протеїнів, які змушують організм боротися з коронавірусом.

Так працюють вакцини Pfizer та Moderna. За цим же принципом вчені створюють щеплення, які допомагатимуть боротися з раком.

«В нас вже є напрацювання по декількох щепленнях проти раку. Важко сказати точно, коли саме вони стануть доступні пацієнтам, однак ми очікуємо, що вже за декілька років у нас буде можливість запропонувати такі види щеплень людям», - повідомила Езлем.

Угур Шахін та Езлем Тюреджі на церемонії вручення орденів «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина»

19-го березня Езлем Тюреджі та Уґур Шахін отримали від президента Німеччини ордени «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина» за розробку своєї вакцини.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень