В Україні змінили розрахунок тарифу на тепло

Підприємства теплоенергетики для розрахунку тарифу зможуть використовувати середню ціну газу за попередній опалювальний сезон

Тарифи на опалення та інші послуги ЖКГ будуть розраховуватися з урахуванням умов роботи ринків газу та електроенергії. Таке рішення прийнято в середу, 10 червня, на засіданні Кабінету міністрів, — повідомляє Корреспондент.

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що в умовах ринку вартість газу для підприємств теплоенерго змінюється щомісяця.

Це створює складності для планування витрат на енергоносії, на які припадає 80-85% собівартості опалення. Тому будь-яка зміна приводить до невідповідності фактичних витрат до запланованих.

Тепер підприємства теплоенергетики зможуть при розрахунку тарифів використовувати середню ціну газу за попередній опалювальний сезон. Цього року вона склала 4048 грн/1000 м³.

За розрахунками Кабміну, новий підхід не приведе до підвищення тарифів, оскільки сьогодні в тарифах більшості підприємств теплоенерго врахована ціна газу 6235 грн/1000 м³.

 Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень