В Україні розпочалося голосування

Триватиме воно до 20.00

В Україні в неділю, 25 жовтня, почалося голосування на чергових місцевих виборах. Виборчі дільниці відкриваються о 8.00 і виборці зможуть проголосувати до 20.00.

Загалом голосування відбудеться на 33 тис. виборчих дільницях.

На нинішніх виборах обирають мерів 358 міст обласного та районного значення, причому в містах із кількістю виборців понад 90 тис. осіб (за даними ЦВК їх налічується 38) вони відбудуться в два тури, якщо в першому турі жоден із кандидатів не набере 50% голосів.

Мерів міст і сільських та селищні голів, а також депутатів сільських і селищних рад обирають за мажоритарною системою.

Депутатів обласних, районних, міських і районних у містах рад (загалом це 869 місцевих рад) обирають за пропорційною системою з відкритими партійними списками.

Загалом в Україні відбувається близько 20 тис. виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Виборцям, які перебуватимуть у приміщеннях для голосування після закриття виборчої дільниці о 20.00, буде надано можливість реалізувати своє виборче право.

Згідно із законом, офіційні результати виборів сільських, селищних і міських голів, а також депутатів сільських і селищних рад відповідні територіальні комісії мають встановити найпізніше 30 жовтня; депутатів обласних, районних, міських і районних у місті рад – не пізніше за 4 листопада, ще п'ять днів відводиться на їх оприлюднення.

Особливістю нинішнього волевиявлення є те, що вперше вибори депутатів обласних, районних, міських і районних у місті рад проводитимуться за так званою пропорційною системою з відкритими партійними списками.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень