В Україні «накрили» мережу російських «ботоферм»: одна працювала у Дубні (ФОТО)

Загалом вилучили понад 22 тисячі SIM-карток

Діяльність розгалуженої мережі «ботоферм», яку підтримували через російські онлайн-сервіси і яка працювала у різних регіонах країни, блокувала СБУ.

Обшуки проводили у Києві, Харкові, Дніпрі, Ірпені (Київської області) та Дубні (Рівненської області).

Під час обшуків оперативники виявили і вилучили комп’ютерну техніку та спецобладнання (GSM-модеми, шлюзи). А ще - понад 22 тисячі SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України.

Вилучили також чорнові записи щодо реєстрації користувачів соцмереж, які розміщували провокативні коментарі під публікаціями українських політичних діячів.

Повідомляється, що телекомунікаційні платформи використовували для створення і просування фейкових акаунтів і спільнот для проведення незаконних операцій в інтернеті.

Загалом угруповання зареєструвало понад 8 000 активних акаунтів.

 

Через них у популярних соцмережах поширювали недостовірну інформацію щодо ситуації в Україні, а також підбурювали протестні настрої та залякували населення.

Крім того, з них здійснювали інформаційні атаки на акаунти українських високопосадовців, розсилали повідомлення про мінування об’єктів критичної інфраструктури та розповсюджували вогнепальну зброю, вибухові пристрої й наркотики.

Ці акаунти реєстрували через російські онлайн-сервіси, які надавали послуги віртуальних мобільних номерів.

Також вдалося встановити, що частину обладнання використовували для нелегального перенаправлення телефонного трафіку незаконно створених операторів «Фенікс» і «Лугаком» на мережі вітчизняних операторів.

За інформацією СБУ, цими «послугами» користувалися ватажки так званих «ЛНР» і «ДНР».

Нині правоохоронці перевіряють версію щодо причетності до організації цієї діяльності спеціальних та розвідувальних органів РФ.

[media=171514][media=171513]

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень