В Рівному визначили найпрозоріше комунальне підприємство

Ним виявилося КАТП-1728

Рейтинг публічності комунальних підприємств міста підготував «Центр суспільних дій «СІВІТАС». Він готувався на основі 20 індикаторів, що повинні відповідати внесеним змінам до законодавчих актів про публічність КП. До них ввійшли такі критерії, як наявність офіційного веб-сайту, оприлюднені декларації керівництва, публічний конкурс на заміщення вакантних посад, участь в системі «Прозорро» та інше. Таким чином, підприємства могли отримати максимум 40 балів, що свідчило б про їхню абсолютну відкритість. Однак, жодне з рівненських КП не набрало й половини – лідерами стали КАТП-1728 та «Рівнеелектроавтотранс» з результатами в 18 та 15 балів відповідно.

Як відзначає представник «Центру суспільних дій «СІВІТАС» В’ячеслав Долід, до проведення подібного моніторингу вони готувалися ще до виходу змін про публічність комунальних підприємств:

Коли ми розпочинали цей проект, закон ще не набрав чинності, і тоді ми ставили перед собою завдання максимально забезпечити публічність підприємств. Однак сьогодні ситуація змінилася, сьогодні закон уже є. І пріоритети наші були підкореговані, і сьогодні вже мова йде про те, щоб імплементувати норми нового чинного законодавства в нормативно-правові акти міста

Серед Рівненських КП знайшлося й таке, яке отримало 0 в рейтингу публічності – це комунальне підприємство «Графос», що надає архітектурні та проектні послуги.

Разом з рейтингом активісти також розробили своєрідний план дій, за яким повинна йти міська влада, аби швидше привести в дію зміни до законодавчих актів про публічність КП в нашому місті. Також вони вже підготували відповідне звернення до міського голови з проханням винести актуальне питання на розгляд сесії міської ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень