В РДГУ викладачів відправляють у відпустки за власний рахунок через брак коштів

За словами ректора РДГУ, колектив прийняв таке рішення

У Рівненському Державному гуманітарному університеті викладачі змушені йти у відпустки за власний рахунок. Таку інформацію, отриману з власних джерел, Радіо Трек підтвердив і ректор університету Руслан Постоловський. Він каже, що така ситуація зумовлена відсутністю фінансування закладу освіти, а рішення про вимушені відгули було прийнято спільно з колективом. Цього року університет виконав державне замовлення, а от кількість вступників на платну форму навчання щороку зменшується, цьогоріч таких втричі менше. На зарплати майже семистам викладачам університету не вистачає три з половиною мільйони гривень:

 

- Да, це так. Пов’язано з тим, що немає грошей. Коли ми набрали студентів в цьому році, ми державне замовлення виконали, а на платну форму прийшло всього 300 чоловік. Головний бухгалтер ще влітку, одразу як ми набрали студентів, заявила, що нам за бюджетні кошти, з яких платиться 56% зарплати, то в нас ще тоді не вистачало 2 мільйони 800 тисяч. А причина в чому? Народ зубожів до того, що вони не мають за що їсти, а не за що вчитися.

 

За словами ректора РДГУ, така ситуація склалася не лише в цьому закладі, і не лише в Рівному. Він каже, звертався до обласної влади, втім, чиновники у фінансуванні відмовили, як і в Міністерстві освіти - там радять справлятися своїми силами.

Тож Руслан Постоловський пропонує, щоб на платну форму навчання ВУЗи приймали вступників без ЗНО.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень