В перший день Нового року народилося більше дівчат

Втім, тенденція народжуваності у Рівному йде на спад

Першого січня у Рівному народилося чотири дівчинки і два хлопчики. Нагадаємо, загалом, з початку року в обласному центрі на світ вже з’явилося 25 малюків, а їх батьки сьогодні отримали свідоцтва про народження немовлят безпосередньо в пологовому будинку.

В рамках всеукраїнського флешмобу свідоцтва про народження в закладах, де і народилися малюки, (а не в РАЦсі, як раніше) отримували по всій Україні, розповідає перший заступник обласного управління юстиції Василь Харчук:

 

- Такий флешмоб відбувається по всій території України в пологових будинках, які підключилися до пілотного проекту Міністерства юстиції щодо видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо в пологових будинках , в тому числі і у Рівному. проект має статус пілотного, тобто, він буде запроваджений по всій території України після того, коли підтвердить свою ефективність і остаточні свої позитивні відгуки і результати.

 

Разом з тим, вже два роки поспіль тенденція народжуваності у Рівному йде на спад, тим не менше, щороку в міському пологовому будинку проходить більше трьох тисяч пологів, говорить головний лікар Сергій Сулімовський:

 

- Другий рік спостерігається тенденція до зменшення. Минулого року і позаминулого на 100 пологів менше. В 2014 році було 3 тисячі 213 (пологів), а в 2015 – 3 тисячі 97, що на 100-116 пологів менше, ніж минулого року. З них народилось 37 двієнь і дві трійні. 1583 хлопчики і 1514 дівчаток. Але, є тенденція, що буде мир в країні, тому що першого січня народилося чотири дівчинки і лише два хлопчика.

Між тим, в останній день вже минулого, 2015 року, в пологовому будинку народилося п’ятеро хлопчиків.

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень