В інтернатах Рівненщини поменшає дітей

Альтернатива – це інклюзивні класи у звичайних школах

У Рівненській ОДА днями говорили про перші результати реформи деінституціалізації.


Скорочено таку реформу називають Де-І. Йдеться про процес реформування системи догляду за дітьми, де пріоритет це інтереси дитини – сімейні форми виховання. Натомість передбачає поступову відмову від виховання у дитячих будинках та інтернатах.

 [media=157030]

На сьогодні в Рівненській області, як і в цілому по Україні, позитивна динаміка зростання кількості учнів в інклюзивних класах. Таке навчання організовано у 239 школах, де навчається 607 дітей з особливими потребами.
Збільшення охоплення дітей з інклюзивною освітою має привести до зменшення дітей, які влаштовуються в інтернатні заклади, — зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Так, одним з очікуваних результатів реформи Де-І є зменшення щороку кількості дітей, які виховуються в інтернатних закладах, на 10 відсотків.

На сьогодні у 19 таких закладах Рівненщини навчається 3091 дитина, а це на 47 менше ніж у минулому навчальному році. Освітній процес у спецзакладах забезпечується для 1599 дітей з особливими освітніми потребами, що на 119 дітей менше ніж торік.

Нагадаємо, що батьки дітей з особливими освітніми потребами мають вибір щодо форм здобуття освіти їх дітьми: спеціальні заклади освіти, індивідуальна форма навчання (педагогічний патронаж), інклюзивні класи/групи, спеціальні класи.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень