В Херсоні вдвічі більше заражень гепатитом, ніж у Рівному

Спалахи зареєстровані в інших містах

Місцеві епідеміологи не приховують, що в Херсонській області порівняно із минулим роком рівень захворюваності вірусним гепатитом А збільшився у вісім разів. До прикладу, за інформацією сайту Держпродспоживслужби, за 9 місяців 2017 року на Херсонщині зареєстровано вже 32 випадки захворювання, тоді як торік було лише чотири, повідомляє "Press-centr".

Зафіксовані останнім часом спалахи гепатиту А і в Одеській, Харківській та Тернопільській областях. Ріст захворюваності спостерігається і в інших країнах Європи.

Основні джерела зараження: контакт із зараженою людиною (навіть викуривши одну цигарку на двох), користування загальними предметами гігієни, ковтання зараженої води, в тому числі при купанні, вживання їжі, яка була заражена вірусом гепатиту А. Гепатит А називають хворобою «брудних рук». Тому особливо у зоні ризику діти, які не люблять або забувають мити руки, і тягнуть в рот, що бачать.

Як бачимо, у цій сумній статистиці про Рівне навіть не йдеться, тим більше, про водопровідну воду як джерело інфекції.

Нагадаємо, кілька днів тому у соціальних мережах рівняни активно почали поширювати інформацію про нібито масове зараження гепатитом А мешканців обласного центру. Писали про більше, як півтора десятки таких випадків. Причому автори дописів переконували, що люди підхопили інфекцію саме через водопровідну мережу. Однак епідеміологи, лікарі та керівництво обласного водопостачального підприємства запевнили, що паніка роздута штучно і немає жодної небезпеки. Ніякої масовості захворювання немає, а є лише кілька зареєстрованих випадків, та й вода з-під крану тут ні до чого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: Гепатит А
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень