В Азербайджані манат пішов у вільне плавання

В країні не працюють обмінники валюти, а в магазинах не знають, як переоцінити товар

Небувале падіння вартості азербайджанського маната після прийнятого Центральним банком країни рішення про перехід на плаваючий курс призвело до того, що торговельні мережі країни почали обмежувати продаж імпортних товарів. Національна валюта Азербайджану за день впала майже на 47 %.

Наразі в Баку закриті мережі найбільших магазинів електроніки, - кажуть, проводять переоцінку.У продовольчих магазинах припинено продаж імпортної продукції, в тому числі завезеної в Азербайджан з Росії, України та країн СНД. Власники торгових точок чекають вказівок у зв'язку з падінням курсу національної валюти.

Також банки Азербайджану тимчасово призупинили грошові перекази, в багатьох обмінниках поки не проводяться і операції з обміну готівкової валюти. Експерти побоюються, що після девальвації маната у позичальників виникнуть серйозні проблеми з обслуговуванням взятих раніше валютних кредитів. 

На ринку нерухомості різкого підйому цін експерти найближчим часом не очікують, пояснюючи це відсутністю можливості для зростання в умовах відсутності платоспроможного попиту.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень