В якому вигляді найкраще споживати буряк – сирому, вареному чи печеному?

Корисні властивості буряка часом можна назвати навіть лікувальними

Буряк – джерело цілої низки вітамінів і мінералів. Їх унікальне поєднання дозволяє говорити не лише про корисні, а й навіть про лікувальні властивості цього овоча.

Однак варто знати, у якому вигляді найкраще вживати буряк, щоб отримати максимум користі.

 

Користь свіжого буряка

Користь буряка найяскравіше проявиться, якщо овоч сирий. І це логічно: теплова обробка вбиває багато вітамінів і знижує цінність продукту. Але з буряком все не так однозначно.

Свіжовичавлений сік буряка не можна вживати відразу після приготування. Буряковий сік повинен настоятися не менше 2-х годин і лише після цього його можна пити.

 

Причому – лише у міксі з іншим соком, наприклад, морквяним (якого все одно має бути більше, ніж бурякового).

Такий сік дуже корисний при сильній втомі, авітамінозі, нестачі гемоглобіну і запорах. Також його вживають для загального очищення організму і виведення шлаків. Крім того, свіжий сік буряка п’ють при перших ознаках застуди – це має допомогти організму швидко впоратися з хворобою.

 Користь вареного буряка

Користь вареного буряка не набагато нижча, ніж сирого. Головна його цінність – високий вміст вітамінів В, Р, РР, фолієвої кислоти, клітковини, магнію, калію, йоду, марганцю, заліза, сірки, рубідію, цезію інших мікроелементів. Всі ці корисні речовини не дуже схильні до впливу високих температур.

 Користь печеного буряка

Запікання буряка – мабуть, найкращий спосіб його приготування, якщо ідея їсти сирий буряк Вам не дуже подобається. Запечений у фользі буряк, так само як і варений овоч, зберігає корисні властивості. А може й більше, оскільки вода не забиратиме корисні речовини.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень