В якому віці варто віддавати дітей до школи? Думки експертів і батьків

На що при цьому треба звертати увагу

Сучасний Закон «Про повну загальну середню освіту» дозволяє йти до 1 класу як 6-ти, так і 7-річним дітям. Видання Gazeta.ua поцікавилося у фахівців, на які фактори треба зважати, аби зрозуміти, що дитина дійсно готова іти до школи.

– Вік не має значення. Усе залежить від готовності дитини до школи. Є дошкільнята, які готові в 6 років, а є ті, які - в 7. Часом батьки вважають, якщо дитина має певні знання, то готова до школи, але це не так. Усе залежить від рівня її фізичної зрілості.

 

В іншому випадку на дитину чекає складне та стресове навчання, – розповідає заслужений вчитель України та редактор порталу «Освітня політика» Віктор Громовий.

Мати школярки Інна Молчанова переконана, що варто зважати на загальний розвиток дитини, рівень готовності до навчання та стан здоров'я.

– Якщо під час пандемії [а наразі – ще й повномасштабної війни – ред.] малятко піде до школи, а потім перейде на дистанційку, то про якість освіти взагалі не йдеться.

 

Не варто забирати дитинство. У нас можна і з 3 років «посадити дитину за парту» на навчальних курсах. Я б так не робила.

 

Але якщо дитина активна, спрагла до навчання вже в 6, то хай іде, чому б і ні, – вважає жінка.

Керівниця вокальної студії «Максимум» Марія Маслюк потрапила до школи у 5 років.

– Дитину потрібно віддавати до школи безпосередньо, коли вона готова. Є багато дошкільних закладів, гуртків, які готують діток до шкільної програми, навчання. Спостерігаю, що вони починають навчатися в гуртках з 5 років.

 

Я пішла до школи в 5 років і, відверто кажучи, не шкодую про це. У садочку, де я навчалася, моїм батькам сказали, що якщо залишити мене ще на 1 рік, то мені буде сумно. Я знала всі шкільні ази, мені було б нецікаво проходити ще рік все те саме, що я вже й так знала.

 

Батьки прислухалися до думки методистів і віддали мене до школи в 5 років. За всі 11 років навчання в школі не відчувала, що менша на рік або гірше щось знаю. Все було навпаки, – додає Марія Маслюк.

Мати школяра Наталія Піка переконана, що діти мають починати навчання в 7 років.

– В 5 чи 6 років діти не готові до навчання. Ні морально, ні фізично. Вони не готові сидіти за партою кілька годин і слухати вчителя, – переконана жінка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень