В уряді назвали категорію споживачів, яких точно не відключатимуть від електропостачання

І навіть ухвалили спеціальну постанову

В Україні запровадили додаткові гарантії для учасників ринку електроенергії, які імпортують її з Євросоюзу. Спеціальну постанову розробили в Міністерстві енергетики, а Кабмін її ухвалив.

Імпорт електроенергії - один з інструментів зменшення дефіциту потужностей в енергосистемі України, який виник після масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі. Щоб уникнути відключення, споживачі, які одержують ресурс з-за кордону, повинні імпортувати обсяги не менше власного споживання у вересні 2022 року. Це місяць, коли в країні почали застосовуватися планові обмеження електропостачання.

Зауважимо, що ціни на іноземну електроенергію вищі за електроенергію української генерації. Тож споживачів, які отримують дорогу електроенергію з країн ЄС – не відключатимуть від світла. За умови укладених договорів їм забезпечать безперервне електропостачання.

Узгоджені комерційні перетікання між країнами Євросоюзу та Україною становлять 0,6 ГВт вдень і 0,7 ГВт вночі. Їх недостатньо для повного покриття дефіциту потужностей у вечірній піковий час, але імпорт покликаний знизити дисбаланс у нашій країні.

Постанова Кабміну дає додаткові гарантії захисту від планових обмежень електропостачання непобутових споживачів, об'єкти яких споживають імпортовану електроенергію.

 

Гарантії діятимуть до 30 квітня 2023 року. Таким чином завдяки перерозподілу потужностей які вивільняються, знизиться й загальна кількість відключених абонентів.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень