В Україні зросла вартість комунальних послуг. Відомо, яка послуга набрала в ціні найбільше

Дані наводить Держстат

Попри усі намагання уряду втримати вартість комунальних послуг на чинному рівні, українці стали витрачати більше на оплату за комірне. Найбільше у 2023 році подорожчала електроенергія, її ціна підскочила в червні відразу на 69,7%, коли тариф зріс до 2,64 грн за 1 кВт-год незалежно від обсягу споживання. 

За даними Держстату, подорожчали загалом майже всі послуги: 

  • прибирання сміття – 5%,
  • управління багатоквартирними будинками – 4,2%,
  • утримання та ремонт житла – 3,1%.
  • водопостачання – на 0,8%,
  • каналізація – на 0,7%. 

Поки не змінилася ціна хіба що на газ, гарячу воду та опалення.

Цього року за прогнозами Нацбанку очікується що тарифи на опалення та гарячу воду все ж зростуть. Проте коли саме впровадять нові тарифи та якими вони будуть, поки не відомо. Однак про терміни, там говорити не беруться. Аналітики невпинно наголошують, що тарифи необхідно адаптувати до рівня економічно обґрунтованих, але у будь-якому разі це буде не одномоментне підняття, а поступове збільшення.

Прогнозом допускається збереження дії мораторію на окремі тарифи послуг ЖКГ (зокрема, опалення та гарячу воду) до завершення дії воєнного стану. Далі очікується поетапне приведення тарифів у відповідність до економічно обґрунтованого рівня протягом декількох років, – стверджують у Нацбанку.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень