В Україні збільшать покарання для шанувальників російської музики 

Розмір штрафу зросте до 25 тисяч гривень 

Незабаром в Україні змінять покарання за прослуховування російської музики у громадських місцях. Тепер штраф складатиме 25 тисяч гривень. 

Зараз мінімальне адміністративне покарання про прослуховування російської музики у громадських місцях лише 70 грн. Проте його планують збільшити - до діапазону від 5100 до 25 500 грн. Законопроєкт  №9547 підготували 16 депутатів Верховної Ради, і він вже є на сайті парламенту. 

Керівники закладів громадського харчування, торгівлі та сфери послуг повинні дотримуватися вимоги - не включати російську музику. Власне, вони в разі чого й будуть нести відповідальність за це. 

Покарання запровадять за публічне виконання, сповіщення та демонстрацію у закладах громадського харчування, торгівлі та сфери послуг музичних кліпів, фонограм, відео та інших творів мовою окупанта. Штрафи передбачені саме для адміністрації установ, а не для окремих українців.

Ініціатива отримала підтримку народних обранців та мовного омбудсмена.

Штрафи складають від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5100 до 8500 грн. Повторне порушення протягом року призведе до підвищення розміру покарання від 17 до 25,5 тис. грн. Зазначені суми мають стимулювати керівництво закладів ретельніше стежити за використанням музики у своїх приміщеннях.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень