В Україні збили перший реактивний «шахед» росіян: чим він небезпечний?

Двигун БПЛА був китайського виробництва

На території України був збитий перший «Шахед-238» з реактивним двигуном. ППО тепер для збиття цього БПЛА знадобиться ПЗРК.

Про це повідомив український військовий спеціаліст зі зв'язку Сергій Флеш.

За його словами, БПЛА долетів до середини країни. Дрон рухався зі швидкістю понад 500 км/год. Двигун БПЛА був китайського виробництва.

Фахівець зауважує, що на реактивному двигуні БПЛА можуть літати по всій країні. Через високу швидкість дрона, на його думку, для збиття потрібно використовувати ПЗРК (Оса, Игла, Стінгер).

- Долітатимуть до нас вони швидше, маневрують теж. Українці мають знати, що, окрім звуку мопеда в небі, тепер є звук літака, - зазначив Сергій Флеш.

Натомість у Повітряних силах не підтверджують збиття нового Shahed-238 з реактивним двигуном

- Як ми можемо підтвердити, якщо ми його не знаходимо? Хто знайшов, хай підтверджує, показує, розповідає, — розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень