В Україні з'явилися нові гривні: як вони виглядають

Грошовий знак присвячений подіям війни та має незвичайний вертикальний дизайн

Національний банк України презентував пам'ятну купюру номіналом 20 грн. Вона має символічну назву «Пам'ятаємо! Не пробачимо!» та присвячена боротьбі українського народу з російськими загарбниками.

Нову купюру ввели в обіг 23 лютого. Також з 24 лютого купюру можна придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку України.

Нова двадцятка має надзвичайно яскравий дизайн. На відміну від інших українських купюр, на цій усі малюнки та написи виконані вертикально.

На лицьовій стороні купюри зображено трьох українських воїнів, які встановлюють державний прапор на фоні карти з фрагментами території України. Також на задньому плані розміщено прапори країн, які допомагають Україні під час війни.

Крім того, на купюрі міститься низка патріотичних написів, які за час війни стали для українців символом стійкості та сили духу.

На зворотному боці купюри зображено стилізовану композицію із символами мучеництва, боротьби та прагнення до свободи. Такий дизайн передає емоції та почуття людей, які перебували і досі залишаються в окупації чи зоні бойових дій.

Новий грошовий знак має стандартні та додаткові елементи захисту. Його ширина складає 80 мм, а довжина – 165 мм.

Пам'ятну купюру випустили тиражем 300 тисяч примірників. З них 200 тисяч штук продаватимуть у спеціальній упаковці як сувенірну продукцію. Ще 99,9 тисячі підуть на продаж у скромнішому форматі – паперових конвертах.

У НБУ наголосили, що нова 20-гривнева банкнота є законним платіжним засобом.

Її зобов'язані без обмеження приймати усі підприємства та установи, а також фізичні особи на всій території України.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень