В Україні з'явилася зухвала шахрайська схема під час «обміну валют»: кадри з камер відеоспостереження

Організована злочинна група вчиняла шахрайства в різних областях

Поліцейські викрили групу шахраїв, які за допомогою дрона викрадали гроші під час так званого «обміну валют»

Про це повідомляє Національна поліція України. 

— Зловмисники брали в оренду приміщення під нібито пункт обміну валют і відразу проводили «ремонт»: робили отвір у стелі для квадрокоптера та ще один - у стіні для втечі «касира».

 

Поліцейські затримали зловмисників під час спроби ошукати чергового клієнта, - сказано у заяві поліції. 

Додають, організована злочинна група вчиняла шахрайства в різних областях держави. До її складу входило п’ятеро осіб: троє чоловіків і двоє жінок, які чітко розподілили між собою «функції».

Як працювала шахрайська схема

Діяли фігуранти за завчасно розробленою схемою: в мережі Інтернет розміщували оголошення з пропозицією придбати іноземну валюту за вигіднішим курсом, ніж в інших обмінниках. При цьому їх цікавили лише великі суми.

Далі вони домовлялися про зустріч із потенційним покупцем, потім брали в оренду приміщення для «облаштування» обмінного пункту. Коли «касирка» отримувала гроші для обміну, відразу телефонувала «керівнику» з проханням «відкрити сейф» - це і був сигнал для спільника- оператора безпілотника.

Потім вона перекладала гроші в сітку, прикріплену до дрона, і знову телефонувала «керівнику», але цього разу просила «закрити сейф»: після цих слів безпілотник із грішми зникав, а працівниця «обмінника» втікала через «запасний вихід».

 

Тільки тоді клієнт розумів, що його ошукали.

Поліцейські затримали фігурантів під час чергової спроби шахрайства. Дрон із грішми, які вони намагалися привласнити, вдалося посадити.

Як це відбувалося, дивіться у відео:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень