В Україні визначили розмір ще одних щомісячних виплат для військових і не тільки

Зокрема за особливі заслуги перед Батьківщиною

Уряд встановив щомісячні грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян із їх числа. Призначення та виплату проводитиме Пенсійний фонд України.

Встановлено такі розміри щомісячної грошової виплати:

  • громадянам з-поміж осіб, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною і яким починаючи з 2014 року присвоєно звання Героя України з відзначенням ордена Золота Зірка, – три розміри мінімальної заробітної плати, або 20 100 грн на 1 січня ц. р.;

Громадянам, яких починаючи з 2014 року нагороджено:

  • орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів – два розміри мінімальної заробітної плати, або 13 400 грн на 1 січня ц.р.;
  • орденом За мужність трьох ступенів – один розмір мінімальної заробітної плати, або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;
  • орденом княгині Ольги трьох ступенів – один розмір мінімальної заробітної плати, або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;
  • непрацездатним членам сім'ї загиблих (померлих) осіб з-поміж нагороджених посмертно орденом Золота Зірка, яким надати звання Героя України, орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом За мужність трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів – один розмір мінімальної заробітної плати, або 6 700 грн на 1 січня ц.р.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що:

Для осіб, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та станом на 1 січня 2023 р. перебували на обліку у територіальних органах ПФУ, призначення допомоги відбудеться автоматично за матеріалами пенсійних справ із виплатою з 1 січня 2023 р.

 

Ті особи, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до Пенсійного Фонду. У разі звернення, призначення та виплати здійснюватимуться з 1 січня 2023 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень