В Україні виник дефіцит готівкової гривні: що тепер буде з курсом долара

Влітку гривня традиційно зміцнюється до долара

В Україні немає передумов до суттєвих коливань готівкового курсу долара. Ба більше, у країні утворився дефіцит готівкової гривні, що нарівні з іншими факторами утримує вартість інвалюти.

Попри повномасштабну війну, на ринку залишається помітним і сезонний фактор – влітку гривня традиційно зміцнюється до долара. Про це розповів «Фокусу» дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

Втім, падіння курсу долара банкір також не очікує.

— Поки не бачимо причин для ослаблення гривні через дефіцит готівки (у гривні. – Ред.) на руках.

 

Навіть попри війну, відчувається сезонність, і гривня почувається сильною.

 

Але навряд чи будуть сильні рухи у бік зміцнення, тому що на міжбанківському ринку тримається сильний попит, – пояснив фахівець.

За підрахунками Курінного, гривня збереже стабільність протягом усього літа. Ба більше, ціновий коридор на готівковому ринку, ймовірно, буде таким самим, як і на безготівковому, – 36,75-37 грн/дол.

Зміна курсу, як вважає банкір, може статися у другій половині року, можливо, у четвертому кварталі (жовтень-грудень). Умовою помітної зміни розцінок на готівковому валютному ринку є перегляд Нацбанком офіційного курсу (зараз зафіксований на рівні 36,6 грн/дол).

— Слідкуватимемо за інфляцією, за міжнародними резервами, за підтримкою партнерів і, звичайно, за рішеннями Ради НБУ, – каже Курінний.

Нацбанк у свою чергу вже пообіцяв не відпускати курс без вагомих економічних передумов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень