В Україні ухилянтів від мобілізації хочуть подавати в розшук: подробиці

Зокрема, депутати пропонують три етапи покарання за ігнорування повісток

Під час розгляду законопроєкту щодо мобілізації народні депутати розглядають можливість дозволити подавати ухилянтів у розшук. Це збираються робити стосовно громадян, які тричі проігнорували повістку і не з'явилися до ТЦК.

Крім цього, розглядається ідея збільшення штрафів та введення більш жорстких адміністративних санкцій за ухилення від мобілізації.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив народний депутат із фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

Зокрема, депутати пропонують три етапи покарання за ігнорування повісток.

- Ми знаємо за ініціативу з приводу того, що збільшуватимуться штрафи та буде адміністративна відповідальність.

 

Якщо ти отримав першу повістку – цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з'явився вдруге по повістці у ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф.

 

А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватися і в розшук. Це все те, що пропонує уряд...

 

Я впевнений у тому, що фахово депутати правоохоронного комітету будуть розглядати відповідні пропозиції, – пояснив Івченко.

Він наголосив, що такі заходи можуть бути ухвалені лише після того, як законопроєкт про мобілізацію буде розглянутий Комітетом національної безпеки та сесійним залом Верховної Ради.

Після цього, за словами нардепа, стане зрозумілим, як будуть визначені основні положення, стосовно яких будуть розроблені відповідні пропозиції щодо Кодексу України про адміністративні правопорушення або Кримінального кодексу

- Тоді буде зрозуміло формат, навколо чого будувати відповідні пропозиції щодо КУпАП або до Кримінального кодексу, – резюмував Івченко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень