В Україні такого ще не було: медики з Рівного провели унікальну операцію (ФОТО)

Готувалися до неї майже три роки

Унікальну 4-годинну операцію із застосуванням малоінвазивних методик вперше провели на Рівненщині та в Україні.

Унікальну, без перебільшення – хвора на другий день після операції сама встала та пішла.

Днями, 20 грудня, лікар обласної лікарні Рівного Валентин Піонтковський, спільно з німецьким професором Евальдом Герінгом, провели оперативне втручання, застосовуючи ендоскопічний трансторакальний доступ.

Під час такої операції пошкоджений хребець замінюють титановою конструкцією.

 

Рівне тримає першість, в Україні немає клініки, де подібну операцію проводять. У нашому місті її роблять на базі обласного центру ортопедії, травматології та вертебрології.

До проведення операції медики готувались майже три роки, вивчаючи унікальну технологію подібних методик.

Це одне з найскладніших оперативних втручань в ортопедії. Воно не тільки потребує віртуозності та великого досвіду, але й достатньо складного надсучасного обладнання.

Операцію провели 64-річній жінці. Вона тривалий час зволікала зі зверненням до медиків та мучилась від страшного болю в грудному відділі хребта. Хворій ставало все гірше та наростали болі, які вже не реагували на знеболювальні препарати.

Під час МРТ-дослідження виявлено застарілий незрощений переломом тіла Th12 хребця. Травма спровокувала хворобу Кюммеля-Вернея, це пізній некроз тіла хребця.

Раніше хворого з таким захворюванням чекали інвалідний візок або операція, для проведення якої хворому потрібно було забирати одне ребро, та виконували торакотомію –  розріз в ділянці грудної клітки довжиною 15 см. А тепер достатньо виконати вісім невеличких розрізів: чотири - 1,5 см та чотири - 2 см розрізи, через які лікарями буде заведено ендоскоп та інструментарій, видалять зруйнований хребець та виконають фіксацію міжтіловою опорою

Проведена у Рівному, транскутанна транспедикулярна фіксація хребта є одним із найсучасніших методів оперативного лікування переломів грудних та поперекових хребців.

Подібний метод дозволяє значно зменшити тривалість операції, знизити травматичність оперативного втручання, значно зменшити післяопераційний больовий синдром, у хворого залишаються набагато менші післяопераційні шрами та у хворого набагато швидше проходить реабілітація.

Валентин Піонтковський

Завдяки цій новітній малоінвазивній методиці та професійній майстерності Валентина Піонтковського хвора на другий день після операції самостійно та без супутньої допомоги досить активно ходить. На 5-й день після операції буде виписана. Через 3 місяці вона зможе повернутися до роботи та звичного способу життя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень