В Україні придумали, якими святами замінити 8 березня та День Перемоги

Проєкт щодо змін офіційних вихідних уже зареєстрували у Верховній Раді

Календар державних свят в Україні планують змінити. З українського календаря народні депутати планують викреслити 8 березня, День Перемоги та 1 травня - йдеться у законопроєкті №9009 який вже зареєстрували у Верховній Раді.

Зараз українська нація переживає період відродження, звершилася Революція Гідності та ведеться запекла війна з агресором – російською федерацією.

 

Саме зараз відновлюється український погляд на світ та формуються нові традиції нації-переможця, що вимагає закріплення і на символічному рівні державного календаря, покінчивши з нав’язаними традиціями минулої спадщини, - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Ось ця спадщина:

  • 8 березня - Міжнародний жіночий день;
  • 1 травня - День праці;
  • 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги).

Автори законопроєкту кажуть, що свята морально застаріли, а вихідні, які у мирний час випадають на ці дні – скасують. Але й зовсім без свят українців не залишать.

До червоних дат календаря натомість планують додати:

  • 25 лютого - День української жінки (День українки), присвячений дню народження Лесі Українки;
  • 9 березня - Шевченків день - День народження Тараса Шевченка;
  • друга неділя травня - День матері (тут додатковий вихідний не знадобиться, адже неділя і так завжди вихідна).

Згадані святкові дати, які пропонується увести в календар, вже апробовані суспільством, і десятиліттями відзначаються українськими спільнотами на батьківщині та за кордоном.

 

Тепер же необхідно врешті закріпити офіційний статус цих дат, які вже визнані українським народом, - резюмують у пояснювальній записці. 

Нагадаємо, ще торік восени уряд представив оновлений календар святкових дат, в якому дні 8 березня й 1 травня (День праці) були. А замість 9 травня пропонували встановити святкову дату 8 травня.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень