В Україні почали формувати «пакунки малюка»: які товари туди входять (ВІДЕО)

Собівартість такого пакунку, якщо збирати його самостійно, становитиме понад 9 тис. грн

«Пакунок малюка» повертається. Міністерство соцполітики провело необхідні закупівлі і коробки з найнеобхіднішим для новонароджених уже знову формуються. Цього тижня - обіцяють у компанії-виробника - пакунки малюка поїдуть до пологових.

Про це 27 вересня йдеться у сюжеті ТСН.19:30

У коробку, що можна використовувати як ліжко, на дно кладуть матрац та ковдру.

 

Далі дугу від розвивального килимка, сам килимок і пелюшки.

 

А ще одяг нейтрального кольору та різного розміру, комбінезон, підгузки, креми і термометри - для тіла і для води. 

Правильно вкомплектований пакунок має важити трішки більш як 15 кілограмів. Увесь уміст прописаний в акті, який породілля має перевірити при отриманні. Якщо чогось бракує, то представник лікарні повідомляє і з мамою зв'язуються.

В коробках, які нині пакують, уже не буде літератури для новоспечених батьків. Проте все, що в боксі, лишень від українських виробників, які під програму навчилися навіть робити розвивальні килимки. 

Раніше везли з Китаю. Собівартість такого пакунку, якщо збирати його самостійно, понад 9 тис. грн, - каже співзасновник компанії виробника пакунків малюка Дмитро Довгалюк. 

«Пакунок малюка» мають видавати ще в пологовому, так задумали ще 2018, коли його впровадили. Але торік пакунки закінчилися, бо їх не закупили через проблеми з тендерами. Замість неотриманого пакунка породіллям запропонували гроші. 

Чи вистачить всім бейбі-боксів?

«Пакунками малюка» нині опікується новостворена Національна соціальна сервісна служба. 

Ми вживаємо всіх заходів, щоби забезпечити безперебійну доставку пакунку малюка.

 

На наступний рік у бюджеті передбачені кошти на закупівлю фактична на рівні цього року, - каже представниця Національної соціальної сервісної служби України Наталія Стрельченко. 

Уже закуплено 53 тисячі пакунків малюка, ще стільки ж у планах придбати до кінця року. На скільки цього вистачить - прогнозувати не беруться. Бо породіллям уже за законом можна обирати: або пакунок, або гроші за нього. На картку нараховуватимуть трішки більш як шість тисяч, які можна отоварити лишень у вибраних магазинах і тільки на речі для малечі. 

Пакунки малюка в натуральному вигляді - роз'їдуться по пологових по всій країні вже цього тижня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень