В Україні побудують нову атомну електростанцію: в якій області виділили землю?

Нова атомна станція матиме чотири енергоблоки

В Україну планують побудувати п'яту атомну електростанцію. Для цього НАЕК «Енергоатому» виділили землю у Черкаській області, зокрема поблизу містечка Орбіта в Черкаському районі.

Про це повідомили у пресслужбі «Енергоатому». Нова атомна станція матиме чотири енергоблоки, що будуть побудовані за технологією AP1000.

У реалізації цього проєкту вже зробили перший крок. Під час засідання позачергової 51-ї сесії депутати Чигиринської міської ради ухвалили рішення щодо:

  • надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування «Енергоатому»;
  • передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування НАЕК.

- Енергоатом" має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша.

 

Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави.

 

Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом і власними технологічними рішеннями, – наголосив керівник «Енергоатому» Петро Котін.

Наразі на території Україні є п'ять АЕС, із них підключені до енергосистеми та генерують електроенергію три: Південноукраїнська, Рівненська, Хмельницька. Ще є Чорнобильська та Запорізька атомні електростанції, але перша не генерує електроенергію, а друга перебуває на тимчасово окупованій території.

Україна планує побудувати 9 нових енергоблоків за технологією AP1000 у співпраці з Westinghouse.

Перші два з них споруджуватимуть на майданчику Хмельницької АЕС, один – на Рівненській, два – на Південноукраїнській АЕС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень