В Україні очікується рекордне подорожчання хлібу

І це ще не кінець

В Україні прогнозується нове подорожчання хлібобулочних виробів. Зростання цін очікується ще до кінця 2021 року. Експерти не виключають, що українцям доведеться викладати не менше 40 гривень за буханець, повідомляє GSMinfo.

Як зміняться ціни на хліб

У зв'язку з подорожчанням пшениці і борошна, варто очікувати зростання цін на хліб на 5%, заявив генеральний директор Асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) Руслан Сластьон.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дудченко каже, зростання цін може початися вже в грудні 2021-го.

За його прогнозом, до кінця року хліб може подорожчати не менше, ніж на 10%. Головними причинами експерт називає зростання тарифів на газ і подорожчання енергоносіїв.

Що буде з якістю хліба

Водночас за заявою українських пекарів, щоб залишитися на плаву, їм доведеться використовувати менш якісне борошно. А це, відповідно, призведе до зниження якості самого продукту.

Борошно буде з заниженими хлібопекарськими якостями, тобто хліб може виходити не такий пухкий, не такий ароматний, не такий смачний, – сказав Дудченко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень