В Україні несподівано зникли горобці: У мережі попереджають про небезпеку (ФОТО/ВІДЕО)

Орнітолог заспокоїв жителів Рівненщини

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Користувачі мереж б’ють на сполох, мовляв, в Україні різко зникли горобці. Кажуть, що за останні місяці не бачили жодного такого птаха.  

Деякі люди навіть вбачають у зникненні горобців пророцтва з Біблії. Ніби-то зникнення цих птахів веде наше суспільство до Судного дня.

Голуби є, ворони є, шпаки є, синичку бачив, а горобців – ні. А якщо горобців немає – хана скоро буде... Що робиться в світі, – йдеться в одному з відео у мережі.

Рівненський орнітолог Василь Ільчук розповів, що горобців і справді стало менше, але вони не зникли взагалі. Зараз їх вдосталь, якщо придивитися, то таки можна знайти цю загублену багатьма пташку.  

Цих птахів дещо поменшало і в Україні, і в Європі.

Наслідками цього є те, що агрополя інтенсивно труять хімікатами, через що гинуть комахи (ред. – які слугують кормом для птахів) і самі птахи.

 

В містах птахів поменшало в районах з висотками, адже в сучасних фасадах нема місць для гніздування (ред. – ніш, пустот і тому подібне), – каже фахівець. 

Орнітолог зауважив, що горобці гніздяться там, де є корм, на кількість якого у містах, як не дивно, вплинули сміттєві пакети.

Є висновки, що спаковування сміття у сміттєві пакети теж вплинуло на чисельність птахів у містах. Як в селах, так і в містах люди тримають все менше худоби, давно нема колгоспів, а це теж не на користь горобцям які, як ми знаємо, люблять годуватися буквально з курми.

 

Однак в селах і приватних секторах горобців досі багато. Їх кількість насправді не є критичною, – додав Вались Ільчук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень