В Україні найближчим часом злетять ціни на м'ясо

Що буде далі

Невдовзі в Україні здорожчає м'ясо. Такий прогноз озвучив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка, повідомляє «24 канал».

Як змінилися ціни на м'ясо за рік

Ціна на яловичину за рік збільшилася на 10%, свинина подорожчала на 33% та птиця на 16%, у супермаркетах ціни демонструють різке збільшення.

Головними причинами такої тенденції є подорожчання корму для тварин та проблеми зі збутом.

Зокрема, 70% вартості курятини – це ціна корму. Крім того, проблема полягає в тому, що багато м'ясних продуктів експортували на схід України, зараз частина цих територій опинилася під тимчасовою окупацією рф, логістика ускладнилася, порти заблоковані.

Що буде з цінами на м'ясо далі?

За словами експерта, у майбутньому вартість м'яса зростатиме, але ситуація залежить від зернового коридору, загальноекономічних факторів, витрат на енергоресурси, оскільки потрібно створювати умови для тварин.

Також дивіться у таблиці, як змінилися ціни на продукти в Україні протягом року.

Ми можемо спостерігати, що за рік найбільше подорожчали такі продукти, як цибуля, білокачанна капуста, морква, буряк, сало, хліб, молоко та яйця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень