В Україні можуть утворюватися пилові бурі

Таке вже колись було

Траса під Києвом. Фото зроблене сьогодні вдень

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух розповіла, що через війну в нашій країні можуть почати утворюватися небезпечні явища.

Не лише із Сахари до нас може приходити пил, а й були такі випадки протягом останніх років, коли до нас приходив пил із Каспію, із Прикаспійської низовини. Коли за певних циркуляційних умов, коли антициклон поширюється з Каспію на територію України, і там утворюється потужна пилова буря, і ми бачили її наслідки в Україні, – пояснила Віра Балабух.

Ці явища в Україні можуть повторюватися, особливо зараз, на початку весни. Метеоролог також  повідомила про небезпеку утворення пилових бур саме в Україні:

Мене хвилює те, чи утворяться ці пилові бурі у нас в Україні. Тому що, на жаль, у нас теж велика проблема є. Якраз ці пилові бурі – це одне з тих явищ, яке нам вдалося в Україні побороти свого часу.

За словами Віри Балабух, ще в першій половині ХХ століття та навіть в середині ХХ століття пилові бурі були одним із найбільш небезпечних явищ, яке спостерігалося у південних областях України. Від цього дуже потерпали Херсонщина, Миколаївщина, Дніпропетровщина.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень