В Україні можуть скасувати ледь не половину ліцензій для бізнесу

Щоб спростити життя

Мінекономіки пропонує уряду скасувати для бізнесу частину дозволів, ліцензій, декларацій, погоджень та ін. Загалом 47% дозволів і ліцензій.

Таке безпрецедентне рішення має на меті суттєво розширити економічні свободи в Україні й стимулювати розвиток підприємництва. Відповідне рішення було ухвалено на першому засіданні створеної міжвідомчої комісії з дерегуляції 26 січня 2023 року, - повідомляє Мінекономіки.

На їх переконання, вільне регуляторне середовище - надзвичайно важливий чинник економічного зростання. Адже Україна поставила за мету за десять років зробити стрибок від перехідної економіки до економіки, що розвивається. Дерегуляція - це один з кроків до цього. Частину дозволів і ліцензій ліквідують, решту планують суттєво спростити.

Прикладів, де можна спростити умови ведення бізнесу, безліч. Наприклад, у сфері трудових відносин та безпеки праці зараз діють такі архаїчні норми, як необхідність погодження з Держпраці Інструкції про порядок прибирання пилу у виробничих приміщеннях або Графіку аналізу повітря на робочих місцях на запиленість і загазованість. Пропонується скасувати подібні норми, що створюють зайві перепони для нормальної роботи бізнесу, - пояснили в Мінекономіки.

Зазначимо, що міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створили в уряді 13 січня 2023 року.

Джерело: Економічна правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень