В Україні масово перерахують пенсії: хто може розраховувати на підвищення?

Зміни торкнуться трьох категорій українців

В Україні менш ніж через 2 місяці підвищать пенсії для трьох категорій громадян. Зміни торкнуться тих трьох категорій українців.

Тих, хто має максимальну пенсію

Найбільшу надбавку отримають ті українці, які вийшли на заслужений відпочинок за особливими правилами. Найчастіше це військовослужбовці, а також ті, які отримували високу й офіційно оформлену зарплату. Максимальний розмір пенсії становить 10 прожиткових мінімумів. На цей час показник становить 20 930 грн, а з 2024 року – 23 610 грн.

Тих, хто отримує доплати за понаднормовий стаж 

Крім того, є українці, які отримують надбавку до пенсії за стаж. В Україні чинне законодавство передбачає надбавку за кожен місяць понаднормового стажу. Норма для жінок становить 30 років стажу, а для чоловіків – 35 років.

За кожен додатковий рік стажу пенсію збільшують на 1% прожиткового мінімуму. На цей час цей показник 20,93 грн, а з наступного року – 23,61 грн.

Тих, хто має мінімальну пенсію

В Україні сотні тисяч пенсіонерів отримують виплати, розмір яких наближається до мінімальної. На цей час цей показник становить 2093 грн, а з початку 2024 року він становитиме 2361 грн. Мінімальну пенсію отримують українці, які мають невеликий стаж або ж мали невисоку офіційну зарплату.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень