В Україні хочуть заборонити розведення собак до кінця війни й ще на 5 років після

Крім собак, під заборону можуть потрапити й коти, аби вирішити питання безпритульних тварин

Зоозахисники хочуть врегулювати чисельність домашніх тварин. Гостро це питання постало у зв’язку з воєнними діями, коли полишаючи свої домівки й міста, люди залишили там тварин.

Відтак ініціатори заборони хочуть припинити розведення собак та котів до завершення воєнного стану та на 5 років після війни, аби розв’язати проблему безпритульних тварин.

Петицію на сайті президента зареєструвала громадська організація «А-Хімса».

Поки є люди, які вирішують робити безконтрольний бізнес на продажі домашніх тварин, доки існують стихійні ринки, які поповнюють чисельність кинутих тварин, волонтери постійно рятуватимуть від неминучої смерті безпритульних тварин, – пояснюють зоозахисники.

На їхнє переконання, протягом заборони вдасться врегулювати цю діяльність та прилаштувати тих тварин, які не мають господарів.

Адже домашніх тварин мають розводити та продавати тільки ті люди, які зареєстрували себе як особи, що професійно цим займаються.

Нам конче необхідно домогтися того, щоб діяльність з розведення та продажу тварин була підконтрольна. Разом ми зможемо змінити ситуацію з безконтрольним розведенням та продажем домашніх тварин, – пише «А-Хімса».

Ініціатори наполягають, що розведенням тварин мають займатися лише професійні бридери, а до діяльності з розведення повинні допускатись лише професіонали. Також це допоможе виключити із галузі тих, хто розводить тварин лише заради наживи, а у разі невдачі – викидає дитинчат як брак.

Джерело: Екополітика

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень