В Україні готують перезавантаження митниці: що зміниться (ФОТО)

Розпочнуть з голови, а там візьмуться й за решту

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Ухваливши законопроєкт №6490, найперше проведуть конкурс на посаду голови Держмитслужби.  Для прозорості залучатимуть міжнародних експертів, а рішення конкурсна комісія  прийматиме за встановленим алгоритмом, так як НАБУ та САП. Відтак, прем’єр-міністру запропонують лише одну кандидатуру – переможця конкурсу.

Новий голова Держмитслужби матиме право в митних органах сформувати свою команду. Заступники призначатимуться виключно за його погодженням. Скасують необхідність погоджувати з Мінфіном призначення на посади чи звільнення з них керівників середньої ланки (зокрема, начальників митниць та директорів департаментів центрального апарату) та положень про територіальні органи.

«Для контролю та незаангажованої належності реалізації головою Держмитслужби своїх повноважень запроваджується щорічний зовнішній незалежний аудит ефективності діяльності митних органів, негативний висновок за результатами проведення якого є підставою для звільнення голови», — додав Гетманцев.

А ще планують для всіх посадовців митниці провести одноразову атестацію, аби перевірити їх відповідність займаній посаді та визначеному розміру окладів.

Джерело «the page»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень