В Україні ціни на яблука пробили трирічне «дно»: скільки коштують і що варто знати

Експерти кажуть, що яблука нікому не потрібні

В Україні до середини жовтня ціни на яблука опустилися до рівня 2018 року. Аналітики кажуть, що садівники опустили мінімальні ціни на всі сорти яблук.

Про це пише EastFruit.

Чому впала ціна

На сьогодні ціни на якісне яблуко в Україні опустилися до мінімального рівня за останні три роки. При цьому попит на них навіть після зниження відпускних цін, як і раніше, відсутній, - йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, садівники опустили мінімальні ціни на всі сорти яблук до 5 грн/кг, що на третину дешевше, ніж на початку місяця. При цьому через відсутність попиту виробники вже ставлять собі питання, куди продавати яблука на початку зими.

Роздрібні мережі й гуртові компанії звели до мінімуму закупівлю яблук у місцевих фермерів, посилаючись на низький попит вроздріб. А переробні підприємства, які могли б «поглинути» надлишки врожаю, готові закуповувати яблука не дорожче ніж 1,80-2,40 грн/кг.

Фермери заявляють, що цей рівень цін не покриває навіть витрати на виробництво, а представники заводів знизують плечима, адже ситуація з попитом на яблучний концентрат у світі з кожним роком тільки ускладнюється, – відзначають аналітики.

На сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні в середньому на 35% нижчі, аніж в середині жовтня торік. Ця ціна є найнижчою за останні три роки. Нижчі ціни на яблука озвучувалися у 2018 році, коли в країні зібрали рекордний урожай цих фруктів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень