В Україні більшість масла – фальсифікат: підробки пхають навіть у шкільні їдальні. Яке не можна купувати

Щоб не купити фальсифікат, потрібно дотримуватись цілої низки правил

В Україні на різних сегментах ринку кількість фальсифікату масла становить від 20 до 80%. Йдеться не лише про те, яке продають на вагу на ринках, а й навіть про продукцію з полиць супермаркетів та магазинів. Щоб не купити фальсифікат, потрібно дотримуватись цілої низки правил.

Неякісне масло регулярно потрапляє навіть у шкільні їдальні, про що свідчать результати перевірок Держпродспоживслужби.

Ще одна проблема – недостатній контроль з боку держави та регуляторів. Лабораторні дослідження коштують дорого, тому перевірки проводяться не так часто.

Як результат – виробникам вигідніше отримати надприбутки на фальсифікаті й потім, можливо, заплатити штраф, ніж виготовляти справжнє масло, продавати його за високими цінами та втратити частину клієнтів.

Як правильно вибрати масло?

Експерти погоджуються, що в домашніх умовах перевірити масло практично неможливо. Ба більше, за невеликої кількості рослинних жирів це складно зробити навіть у лабораторії. Проте кілька правил допоможуть унеможливити високий ризик покупки фальсифікату.

  • Якісне масло не може коштувати дешево

Якщо продукт коштує менше ніж 50 грн за 200 грамів, то впевнено можна стверджувати, що це підробка. Або ж виробник працює у збиток, що практично неможливо. Якщо ви вирішили купити дешеве «масло», найкращий варіант – пошукати маленькі упаковки.

  • Іноді фальсифікат можна визначити за консистенцією

Молочний жир швидко твердне. Якщо масло м'яке, його не виходить розрізати ножем або продукт неправильної форми, то однозначно можна стверджувати – це або фальсифікат, або його неправильно зберігають. В обох випадках купувати таку продукцію не варто.

  • Масло не варто купувати в інтернеті або на вагу в малознайомих місцях

Найчастіше натрапити на фальсифіковане масло можна на стихійних ринках або в інтернеті, зазвичай воно продається під маловідомою торговою маркою. Варто пам'ятати, що масло, як і інші молочні продукти, не можна надсилати поштою. Але якщо продавець пропонує саме такий спосіб доставки, значить, ви можете отримати вже зіпсований товар.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень