В Україні – весільний бум: названо причини та області-рекордсменки

Кількість розлучень навпаки – зменшилася

За перші півроку 2022 було зареєстровано рекордну кількість шлюбів — 103 903. Це на 21% більше, аніж за той самий період у 2021 та абсолютний рекорд за останні 7 років.

Про це свідчить статистика Opendatabot.

За кількістю одружень лідирує прифронтова Дніпропетровська область — за цей період в регіоні було зареєстровано 13025 нових родин.

Зростання кількості нових сімей спостерігається і в усіх тилових областях — окрім Чернівецької. Там від початку року кількість шлюбів знизилась на 11% у порівнянні з відповідним торішнім періодом.

Натомість кількість розлучень, зареєстрованих в РАЦСах, знизилась майже удвічі — на 42% відносно першого півріччя 2021:

7632 розірвань шлюбу у 2022 році проти 13153 у 2021.

Цікаво, що лідером за кількістю розлучень, так само як і за кількістю шлюбів, стала Дніпропетровська область — 943 розлучення, - зазначає аналітична компанія.

Насправді кількість розлучень, зареєстрованих РАЦСами, не у повній мірі відображає реальну статистику. Справа у тому, що розірвання шлюбу у РАЦСі можливе лише у випадку, якщо в подружжя немає неповнолітніх дітей та є спільне бажання розійтися. Якщо у пари є неповнолітні діти або один із подружжя відмовляється від розлучення, розірвання шлюбу відбувається за рішенням суду, — коментує адвокат Ольга Шевченко.

За словами правниці, щойно закінчилися активні бойові дії у Києві та Київській області, першими справами були саме справи про розірвання шлюбу.

Припускаю, що причиною стають поведінка партнера під час війни та розлука родин, коли жінки з дітьми були змушені евакуюватися, а чоловіки залишилися в Україні. Інколи проживання подружжя в різних країнах та спілкування лише за допомогою засобів зв’язку призводять до непорозумінь, конфліктних ситуацій, та, зрештою, до втрати довіри й почуття любові. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень