«В п**ду їдь»: у Харкові продавчиня відмовилась обслуговувати жінку, яка говорить українською (ВІДЕО)

Продавчиня заявила, що «ніякої української тут не буде»

У Харкові відбувся мовний скандал. Продавчиня магазину відмовилась обслуговувати жінку, яка спілкувалася українською мовою.

Про інцидент на своїй сторінці у Facebook розповіла Оксана Хвиля, з якою сталася ця історія (її текст подаємо без змін):

— Продавчиня торохтіла російською «ой, у нас зрази вкусниєєєєєє», але коли почула моє «ні, двадцять гривень лише для тих, хто обслуговує українською», її порвало.

 

Вона почала кричати, щоб я катилася до Бандерштадту, що вона росіянка, приїхала з Росії, і що ніякої української тут не буде. Вона відібрала назад пакунок з товаром і кинула мені сто гривень, - написала харків'янка.

Після інциденту жінка знов повернулася до магазину вже з донькою, яка допомогла зафіксувати хамське ставлення на відео.

Продавчиня не змінила своєї думки. Більш того, вона почала закривати магазин, а наприкінці відео вона звернулася до жінки у грубій формі.

— В п*зду їдь, - сказала продавчиня, коли харків'янка спитала у неї, куди ж їй їхати, щоб розмовляти українською мовою.

Я готую офіційну скаргу. І не тільки омбудсмену. Бо я хотіла залагодити конфлікт, але її начальниця кинула слухавку зі словами «Разгаваріваєтє на украінскам? Да свіданія!» Бо, власне, я стара лояльна покупчиня, яка скуповувалася тут багато років, а це нова продавчиня, яка не встигла влаштуватися, як зчинила такий скандал. А не мати касового апарату і бикувати, ну це реально тупо. Бо там не тільки з мовою порушення, - додала обурена через мовний скандал жінка.

Харків'янка вже намагається вирішити ситуацію на законодавчому рівні.

—Держспожив служба мертва структура. Подзвонила на гарячу лінію служби в Харківській області, тупо не взяли слухавку. Тоді я зателефонувала на гарячу (!!!!!!) цілодобову (!!!!) лінію центрального офісу, і там.... Правильно! Тупо не взяли слухавку, - написала про перші спроби жінка.

Згодом жінка повідомила, що власник магазину родом зі Львова. Їм вдалося поговорити й знайти спільну мову. Чоловік одразу перепросив за інцидент, він і сам спілкується українською мовою. 

А ось продавчиню, виявляється, взяв на заміну, поки основна хворіє, проте зараз її вже звільнено.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень