В обмінниках почали продавати долари зі знижкою

Це стосується деяких купюр

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

У деяких обмінних пунктах тепер можна купити долари нижче за їхню номінальну ціну. Обмінники змушені продавати долари зі знижкою через те, що клієнти не хочуть брати їх за номінальною вартістю.

На умови продажу валюти, що змінилися, масово скаржаться власники і персонал обмінних пунктів.

Після того, як Нацбанк заборонив обмінним пунктам брати при обміні комісію за долари старого зразка або просто за валюту із незначними слідами зношення, українці почали масово збувати в обмінниках застарілі купюри, тобто ті, що надруковані до 1996 року.

Однак при купівлі валюти громадяни відмовляються купувати застарілі банкноти, віддаючи перевагу новим із захисною смужкою та всіма іншими атрибутами. Таким чином, складається ситуація, коли банкноти начебто й не зіпсовані нічим, проте брати їх не хочуть.

Причому буває так, що кількість куплених за день у населення старих банкнот сягає критичної маси. У таких випадках обмінникам доводиться знижувати ціну на застарілі банкноти нижче від номіналу.

- Якщо за день в одну точку накидають десять тисяч [старих] доларів — а ця сума, плюс-мінус, відповідає реальному денному обороту, — на які не буде попиту, то цю точку можна буде закривати.

 

Обмінник не зможе працювати на продаж день, два, чотири, – розповів заступник директора однієї із мережі обмінних пунктів.

Таким чином, зараз у деяких обмінниках можна купити долар, наприклад, по 36,5 грн замість 36,8 грн. Причому навіть за такою зниженою ціною покупці беруть застарілу валюту неохоче.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень