В облраді прокоментували приватизацію приміщення, біля якого хотіли зрізати 100-літнє дерево

На вулиці Поштовій

У Рівному жителі вулиці Поштової, що в центрі міста, стали на захист каштана, який росте на їхній вулиці понад 100 років.

Комунальні служби збиралися зрізати дерево, бо стверджують, що воно аварійне. Натомість місцеві мешканці наполягають на тому, що символ їхньої вулиці треба зберегти.

Каштан росте біля приміщення комунального закладу «Інваспорт», який належить області.

Деяке майно закладу депутати облради вже рік, як включили до переліку майна, що підлягає приватизації. Тож є припущення, що кількасот квадратів у самісінькому центрі міста неабияк приваблюють забудовників, а зрізання дерева – один із підготовчих етапів.

Проте в облраді кажуть, що каштан росте не там, де можуть приватизувати об’єкт, а біля сусіднього приміщення — за адресою Поштова, 5.

Зокрема, ось, що повідомила начальниця відділу пресслужби Рівненської обласної ради Юлія Василенко:

— Регіональному центру «Інваспорт» належить лише перший поверх будівлі за адресою Поштова, 7. Площі були передані закладу ще 2004 року. Раніше там розташовувався міський шахово-шашковий клуб. А підвал і приміщення вище першого поверху вже тоді були у приватній власності (в якій залишаються досі).

 

Вся ця будівля на Поштовій, 7 вже більше 10 років перебуває в аварійному стані. Позаяк приватний власник частини цих приміщень, зі свого боку, їх не ремонтує, а також не йде на контакт з комунальним закладом обласної ради, то здійснювати будь-які ремонтні роботи «Інваспорт» не має можливості.

 

Важливо, що аварійні приміщення на Поштовій, 7 прямо «сусідують» з будівлею Поштова, 5. Тобто аварійна будівля примикає до приміщень, де займаються вихованці «Інваспорту». Що, зрозуміло, негативно впливає на стан цих приміщень.

 

Тому заклад прийняв рішення виставити на приватизацію через аукціон перший поверх аварійної будівлі за адресою Поштова, 7.

 

У відповідь на звернення «Інваспорту» депутати обласної ради своїм сесійним рішенням включили ці площі до об’єктів, які підлягають приватизації.

 

Однак рішення щодо ДОЗВОЛУ на приватизацію НЕ ПРИЙМАЛИ.

 

У той же час, основне приміщення на Поштовій, 5, де безпосередньо розташовується РРЦ «Інваспорт» і займаються спортсмени, залишається на балансі центру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень