В новому законі про мобілізацію чоловіків хочуть поділити на «правильних» та «неправильних»: що це означатиме?

Детальне пояснення

В новому законопроєкті про мобілізацію, який Верховна Рада України ухвалила у першому читанні, зазначається, що відтепер не всі аспіранти зможуть отримати відстрочку від мобілізації.

Відповідний розділ документа зазначає наступне:

відстрочити службу можуть «здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти й здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній у частині другій ст. 10 Закону України »Про освіту« (крім аспірантів, які здобувають рівень освіти за кошти фізичних або юридичних осіб на умовах контракту), а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури».

Відтак подібне формулювання документа вказує на своєрідний поділ освітян на «правильних» (бакалаври, магістранти та аспіранти-бюджетники) та «неправильних» (аспіранти-контрактники).

Зокрема член комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук зазначає:

- Для бакалаврату – відстрочка, для магістратури – відстрочка. Для аспірантів-бюджетників теж відстрочка. Чому ж її хочуть скасувати тим аспірантам, які навчаються на контракті?

 

Це дуже несправедливо. При цьому цікаво, що в інших редакціях законопроектів щодо мобілізації цієї норми не було. І особисто я за це голосувати не буду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень