В мороз літають ще краще, або Чому погода не зупинить іранські дрони

Експерт розкритикував думку, що взимку «Шахеди» не зможуть літати

Наприкінці листопада українці відзначили зменшення вильотів іранських дронів з території рф або тимчасово окупованих територій України по наших об’єктах. Тоді з'явилася версія, що цю зброю неможливо використовувати в морозну погоду

Проте цього тижня бойові БПЛА іранського виробництва, які перебувають на озброєнні у ЗС РФ, знову атакували Україну.  

російські/іранські дрони знову атакували Україну. Хтось із «експертів» тиждень чи два тому пояснив громадськості (і високому начальству), що ці дрони в мороз не літають. І всі заспокоїлися. А вони раптом прилетіли, — написав глава проєкту A.Drones, службовець ЗСУ Юрій Касьянов.

На його переконання – морозна погода для іранських дронів не завада, адже працюють вони завдяки двигуну внутрішнього згоряння (ДВЗ), знятому з мопедів. Саме з цієї причини в народі безпілотники, поставлені Іраном росії, і прозвали «мопедами».

Двигун внутрішнього згоряння в морозну погоду працює ще краще. Електроніка — теж (крім датчиків, але там вбудований підігрів). Хіба що бортовий акумулятор може «просісти», але це не страшно, якщо на борту генератор, — пояснив ситуацію Касьянов.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень