Уже в червні мільйон українців отримуватиме щорічну матеріальну допомогу

Це шість категорій громадян

В Україні запроваджують щорічну виплату разової грошової допомоги. Її отримуватиме майже мільйон ветеранів війни та жертви нацистських переслідувань.

Уряд ухвалив рішення, що забезпечує виплату щорічної разової грошової допомоги майже мільйону осіб відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» в умовах воєнного стану, — повідомили у Мінсоцполітики.

В умовах воєнного часу виплати проводитимуть з дотриманням заходів безпеки щодо інформації про одержувачів. 

Перші виплати почнуть проводити у червні, у такий же спосіб як виплачували допомогу рік тому.  

Наразі право на допомогу мають такі категорії громадян:

1. Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин:

  • 4421 грн — І група;
  • 3906 грн — ІІ група;
  • 3391 грн — ІІІ група;

 

2. 1491 грн — учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового;


3. 4421 грн — особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;


4. 966 грн — члени сімей загиблих та дружини (чоловіка) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіка) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися вдруге;


5. 966 грн — члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України;


6. 612 грн — учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень