Уже понад 2750 в'язнів перевелися із колоній до ЗСУ: щоб захищати Україну (ФОТО)

З-за ґрат на лінію фронту

Українські в'язні -- місяць тому -- прямують на інформаційний захід з питань можливого дострокового звільнення та мобілізації: скриншот із публікації у The Washington Post

Як не дивно, але першим про це повідомило не українське, а американське видання.

За даними The Washington Post, уже понад 2750 засуджених чоловіків були звільнені з українських в’язниць для участі в бойових діях.

При цьому, міністр юстиції Денис Малюська очікує, що у першому раунді набору добровольцями візьмуть участь щонайменше 4 тисячі чоловіків. Поки що засуджені будуть служити лише у підрозділах, що повністю складаються з колишніх ув'язнених.

«Мотивація наших ув'язнених сильніша, ніж у наших звичайних солдатів. Їхнє звільнення — лише одна частина мотиву.

 

Вони хочуть захистити свою країну і хочуть перевернути сторінку», – розповів він під час інтерв'ю в одній із в'язниць, де для участі у бойових діях вже звільнено близько 100 осіб.

Міністр юстиції Денис Малюська

Зазначимо, що закон про добровільну мобілізацію засуджених передбачає, що під час мобілізації та воєнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом.

Однак, це не стосується осіб, засуджених за низку особливо важких та сексуальних злочинів.

Засуджені, які самі погодилися вирушити на фронт, служитимуть у штурмових підрозділах.

Фото з публікації у The Washington Post

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що загалом Україна може мобілізувати 10-20 тисяч ув'язнених та людей із судимостями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень