Уже без червоних зон: МОЗ заявляє про завершення третьої хвилі епідемії коронавірусу

Але маски усе ще актуальні

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив про вихід країни з 3 хвилі епідемії коронавірусу: з 8 травня в Україні не залишиться жодного регіону з червоним рівнем епіднебезпеки. Про це він написав у своєму ФБ.

Це були надзвичайно складні 2 місяці. Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли втримати ситуацію під контролем. За кожне життя боролися, як на війні. За що величезна шана й подяка нашим медикам… Третя хвиля забрала найбільше життів проти перших двох. Адже величезна кількість хворих спровокувала велику кількість смертей, - написав міністр.

Він зазначає, що кінець березня й початок квітня стали піковими, і що в МОЗ розуміли, що може не вистачити кисню для всіх, хто потребував.

Одна з міських лікарень Києва до пандемії потребувала 3 тонни кисню на місяць, а під час третьої хвилі – 5,5 тонн на добу. На піку епідемії в лікарнях були 44 тисячі пацієнтів, які перебували на кисневій терапії.

Проте Максим Степанов застерігає, що спад 3 хвилі не означає подолання епідемії, і що потрібно й надалі дотримуватися протиепідемічних правил.

Жодні «шашлики» на вихідні не вартують життя і здоров’я. Тому побережіть себе, адже вірус тільки й чекає, коли ви знімете маску, - пише також міністр.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень