Успішний рівненський шеф-кухар повернуся з Катару… годувати військових ЗСУ (ВІДЕО)

Солдат — за військовим званням, шеф-кухар — за покликанням

Назарій Антончук. Фото з мережі.
Назарій Антончук. Фото з мережі.

«Не хлібом єдиним живе людина…», а військовослужбовці Збройних Сил України — ще й бограчем із п’ятьма видами м’яса, свининою з ананасом, лазаньєю та запіканкою з абрикосами.

У цьому впевнений Назарій Антончук — переможець Всеукраїнського чемпіонату з кулінарного мистецтва й сервісу Battle Chefs 3.0 2018 року, шеф-кухар кількох найкращих ресторанів Рівного та Києва, а ще шеф-де-парті ресторану у столиці Держави Катар, що на Середньому Сході.

До речі, місяць тому він склав присягу на вірність Українському народові, аби очолити колектив військових кухарів та зробити ще більший вклад у майбутню перемогу своєї держави.

А ще Назарій проводить навчання для військових кухарів у стаціонарних умовах та на польовій базі.

Назарій Антончук - на передньому плані. Фото з мережі.
Назарій Антончук - на передньому плані. Фото з мережі.

Після перших вибухів в Україні, а точніше новин про це, Назарій Анточнук покинув роботу у Катарі й вилетів до Варшави. Звідти довго добирався до Рівного. А вже вдома почав волонтерити. Згодом, каже, з’явився запит на навчання військових кухарів.

 - Нам (волонтерам – авт.) подзвонили й попросили перевести батальйон на польову кухню, навчити кухарів. В мене такого досвіду не було, потім я знайшов конспекти й маючи великий досвід, я реалізував все.

 

 

Була історія цікава. Коли ми їхали в одну частину, вчити кухарів, у ту частину був приліт. Спочатку було страшно, а потім я зрозумів, що я все роблю правильно, я на своєму місці. Мені стало простіше, коли я зрозумів, що готуватимуть з тих же продуктів, що й в ресторанах.

 

Свіжі ананаси, або ківі, апельсини і їх можна використати у стравах. От, наприклад свинину тушкую з ананасами, це азіатська страва, але хлопцям це подобається. Але все ж я слухаю чого вони хочуть.

 

Керівництво військових частин підтримує такі нововведення. Ми все ж ідемо до стандартів НАТО, а там головне – людина, тож ми ловимо фіт бек від солдатів. Ми переможемо, бо у нас найкращі люди в армії, кухарі, солдати керівники, - каже Назарій Антончук.

Про те, чим живе військова їдальня, як харчування впливає на боєздатність підрозділів та чи правда, що найвищою нагородою для команди кухарів є подяки й усмішки українських захисників, дізнавались спеціальні кореспонденти АрміяInform у кулінара Назарія Антончука. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень