«Уряд України є одним із найгірших у світі», - Білл Гейтс дав інтерв’ю ЗМІ

Фразу висмикнули росіяни й побудували на ній черговий фейк

Повідомлення з нібито заявою Гейтса поширили у телеграм-каналах та у прокремлівських ЗМІ.

У ньому йдеться, що американський підприємець Білл Гейтс нібито заявив, що уряд України є «одним із найгірших у світі, на жаль, для народу цієї країни».

Як доказ пропагандисти посилаються на інтерв’ю Білла Гейтса, яке він дав австралійському аналітичному центру Lowy Institute, в якому обговорювалася війна проти України та те, як вона впливає на ситуацію у світі. Однак Білл Гейтс не говорив такого.

ЦЕ - БРЕХНЯ

Аналітики проєкту StopFake дослідили цей кейс та ретельно переглянули  інтерв'ю й визначили, що пропагандисти спотворили цитату-відповідь Білла на питання про те, як Зеленський доносить основні меседжі суспільству. 

Так, виконавчий директор центру Майкл Фуллілав запитав Гейтса: 

Якщо говорити про лідерство Зеленського, яким було ваше враження про те, як він веде свою країну, а також про те, як він комунікує цю терміновість його виклику світу. Чи є тут уроки, які можна винести, про те, як інші серйозні виклики можна комунікувати світу?

На що Білл Гейтс відповів таке:

Це дуже вражає, що він був спроможний зібрати країну разом для протистояння. Люди не очікували, що Україна буде успішною у протистоянні Росії, її спробам заволодіти всією країною. Як виявилося, Росія значно слабша і менш розумна, ніж очікувалося, а Україна набагато сильніша. 

 

ПЕРЕД ВІЙНОЮ український уряд був одним із найгірших у світі — корумпований, контрольований кількома багатими людьми. Я маю на увазі на біду для людей з України. 

 

Сільськогосподарські землі в Україні кращі, ніж у США. Це хлібний кошик Європи. Має неймовірне розташування. Сподіваємося, що після війни в міру її відновлення вона спочатку відповідатиме східноєвропейським стандартам, а потім, зрештою, європейським. Загалом, це дуже перспективна країна, але в той самий час вона руйнується, і ніхто не знає, скільки ця війна триватиме.

Отже, американський філантроп не мав на увазі чинний уряд в Україні і говорив про уряд «до війни». 

А оскільки Росія почала війну проти України в лютому 2014 року, анексувавши Кримський півострів, а пізніше розпочавши військові дії на Сході країни, то, найімовірніше, Гейтс мав на увазі саме роки правління Януковича, які якраз і характеризувалися засиллям тотальної корупції в Україні та концентрацією влади у руках кількох олігархів. Саме ці фактори і спричинили Революцію гідності та зміну уряду в країні. 

Переконатися у тому, що і як насправді сказав Білл Гейтс, ви можете на відео з його повним інтерв’ю.

Його відповідь щодо України на 27.20 хвилині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень