Урожай вас вразить: чим підживити плодові дерева восени

Не згайте час!

Листопад – вдалий час для того, щоб підготувати плодові дерева до зими. Від правильного підживлення та догляду залежить врожай наступного сезону. Необхідно вберегти сад від шкідників, хвороб та різких змін температури.

Обрізання

Для початку господарі мають провести санітарну обрізку дерев, щоб позбутися пошкоджених, сухих  та хворих гілок. Також варто вирвати старі кущі, які вже не родять. 

Чищення стовбурів

Стовбур необхідно очистити від кори, що відшарувалась, моху та лишайників. Для цього вам знадобиться спеціальний скребок або щітка для металу. Розстеліть навколо дерева покривало чи плівку, щоб кора не потрапляла на ґрунт. Потім винесіть сміття за межі ділянки, тому що шкідники та хвороби можуть поширитись на інші рослини.

Тріщини на стовбурі слід обробити фунгіцидом та спеціальною пастою для плодових дерев.

Побілка стовбурів

Вапно знищує бактерії та захищає кору від коливання температур, тому таку процедуру слід проводити не тільки навесні, а й восени. Це особливо важливо для молодих дерев.

Листя

Опале листя не можна залишати під деревами на зиму, тому що там розмножуються бактерії та шкідники.

Обприскування

Як тільки дерева скинуть все листя, необхідно обприскати їх мідним або залізним купоросом, бордоською рідиною або спеціальними препаратами, щоб вберегти саджанці від хвороб.

Підживлення

Це важливий етап у догляді за деревами у листопаді. Правильно підібране добриво підвищить морозостійкість, захистить від хвороб та накопичить поживні речовини у коренях.

Підживлювати плодові дерева необхідно після дощів, щоб ґрунт був добре зволожений. Якщо осінь суха, то рясно полийте ділянку. Вода прискорює надходження поживних речовин до коренів.

Добрива

  • Деревний попіл (знадобиться дві великі жмені суміші для кожного дерева);
  • Фосфорні-калійні добрива (під кожне дерево внесіть 300 грамів суперфосфату і 200 грамів сульфат калію, полийте все водою);
  • Органічні добрива (уникайте свіжого перегною, він надто концентрований для рослин, вносьте готовий компост під час перекопування ґрунту);
  • Комплексні мінеральні добрива (уважно читайте інструкцію на етикетці);
  • Зола (на 1 кв. м внесіть 3-4 кг добрива).

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень